Proiecte educaționale

Dotarea cu laboratoare inteligente a liceului tehnologic ,,anghel saligny” fetești , cod proiect f-smartlabs-2023-2037

În cadrul proiectului „DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE a Liceului Tehnologic ,,Anghel Saligny” Fetești, cod proiect F- PNRR-SmartLabs-2023-2037, proiect finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ Pilonul VI. Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru
unitățile de învățământ.

Proiectul se desfășoară în perioada DECEMBRIE 2023 – IANUARIE 2025, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 295.133,90 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – Următoarea Generație UE.

Galeria foto

 

 

Proiectul ÎN NATURĂ - Educație nonformală în sistem outdoor

în localități Făcăeni și Fetești”, jud. Ialomița

361 de elevi din învățământul preuniversitar din localitățile Făcăeni și Fetești, jud. Ialomița, vor învăța prin metode inovatoare tot anul 2023. În premieră în învățământul românesc, copiii vor avea ore de știință aplicată, bune maniere, teatru sau dezvoltare personală într-un mod nonformal. Marea majoritatea a activităților se vor desfășura afară, în spații special amenajate. Profesorii care vor susține orele de educație nonformală vor fi formați în acest sens.

Modernizarea și diversificarea metodelor de predare în sensul celor de mai sus sunt posibile datorită finanțării europene nerambursabile.

Proiectul se implementează în perioada 24 noiembrie 2022-31 decembrie 2023 în beneficiul a 321 DE ELEVI CU DOMICILIUL ÎN JUD. IALOMIȚA înscriși în învățământul preuniversitar obligatoriu (clasele 0-X) din următoarele unități de învățământ: ȘCOALA GIMNAZIALĂ FĂCĂENI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „RADU VODĂ” FETEȘTI, LICEUL TEHNOLOGIC „ANGHEL SALIGNY” FETEȘTI și 40 DE CADRE DIDACTICE (PERSONAL DIDACTIC ȘI PERSONAL DE SPRIJIN care lucrează în cadrul unităților de învățământ menționate mai sus.

Bugetul proiectului este în valoare de 1.730.950,00 lei, din care finanțare europeană 1.471.307,50 lei, finanțare de la bugetul național 225.023,50 lei și cofinanțarea eligibilă a partenerilor din proiect 34.619,00 lei.

Proiectul își propune dezvoltarea unor programe și activități de educație nonformală în sistem outdoor pentru 321 de elevi din 3 unitati de învățământ din localitățile Făcăeni și Fetești, jud. Ialomița și formarea profesională a 40 de cadre didactice din cele 3 școli în vederea prevenirii părăsirii timpurii a școlii prin măsuri integrate.

 

Grupul țintă va fi implicat în activități precum: participarea la programe inovatoare de educație nonformală și la activități zilnice de educație nonformală în sistem outdoor, în cazul GT elevi, participarea la cursuri de formare acreditate de Ministerul Educației, în cazul GT cadre didactice.

anunţuri proiect

Rezultate finale ale procesului de recrutare și selecție a experților pentru posturile vacante în cadrul sub-activității 1.2 pentru 4 luni de implementare a  proiectului „ÎN NATURĂ – Educație nonformală în sistem outdoor în localități Făcăeni și Fetești, jud. Ialomița, ID 153753”
Rezultatul probei verificarea dosarelor pentru concursul de recrutare și selecția experți pentru posturile vacante în cadrul sub-activității 1.2 pentru 4 luni de implementare a  proiectului „ÎN NATURĂ – Educație nonformală în sistem outdoor în localități Făcăeni și Fetești, jud. Ialomița, ID 153753”

Anunt selectie expert ,în cadrul sub-activității 1.2 pentru 4  luni de implementare a unui proiect” ÎN NATURĂEducație nonformală în sistem outdoorîn localități Făcăeni și Fetești, jud. Ialomița, ID 153753”

Anunt selectie expert contabil_LTAS , în cadrul sub-activității 5.1 pentru 8 luni de implementare a proiectului ” ÎN NATURĂ ” 

Comunicat deschidere proiect ” ÎN NATURĂ ” 

REZULTAT FINAL ÎN NATURA 21.11.2022

REZULTAT PROBĂ ELIGIBILITATE-In Natura

REZULTATE PROBĂ VERIFICARE DOSARE- In Natura

Proiect EduLib

 Bibliotecă școlară virtuală creată pentru asistență în educația elevilor din România

Proiectul EduLib este dezvoltat în România și implementat la nivel național. Este primul astfel de proiect din România, având componente de învățare individualizate și asistate.
De acest proiect vor beneficia inițial 5400 de școli din România, aproximativ 700 000 de elevi din ciclul primar și cel gimnazial, 100 000 de profesori și părinții acestor elevi, urmând ca apoi folosirea platformei să se stingă la nivel național.
Proiect este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POC, Axa prioritară 2, contractant fiind AARNIEC (Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare).
Implementarea acestui proiect este realizată de AARNIEC în parteneriat cu Ministerul Educației, iar echipamentele din cadrul proiectului sunt furnizate de companiile S&T România și Trencadis.
Participarea la acest proiect nu presupune niciun cost financiar din partea unităților de învățământ.

Echipamentele primite de liceu prin proiect „Platformă digitală cu resurse educaționale deschise (EDULIB) (Biblioteca virtuală)” , COD SMIS-130181 sunt:

-Laptop

-Videoproiector (componente videoproiector: ecran proiecție, componenta mobilă UHD Cast Pro, suport prindere în tavan)

-Kit STEMSTEM EDULIB ( https://nextlab.tech/kit-stem-edulib/)

https://www.roedu.net/

 

                                               Proiect   GIRLS GO CIRCULAR

 

Girls Go Circular sprijină elevele și, în sens mai larg, orice elev, să-și dezvolte competențe digitale și de conducere, învățând în același timp despre economia circulară și găsind soluții pentru un viitor sustenabil.

 

Liceul Tehnologic Anghel Saligny a participat cu elevele din clasele a IX-a A, IX- a G și a X-a B,  coordonate de prof.  Lovin Maria și Filip Andreea în perioada martie-iunie 2024 urmând cursurile din atât eleve cât și profesori, pe site-ul proiect  https://eit-girlsgocircular.eu/.

Liceul Tehnologic Anghel Saligny a participat cu elevele din clasele a IX-a, X-a, XI-a, XII-a și a XI-a G coordonate de prof. Săceleanu Fănica, Lovin Maria și Frîngu Mariana Ștefania în perioada octombrie-decembrie 2022 urmând cursurile din atât eleve cât și profesori, pe site-ul proiect  https://eit-girlsgocircular.eu/.

    

 

Girls Go Circular: Competențe digitale și antreprenoriale pentru economia circulară

Girls Go Circular este un proiect finanțat de UE care oferă abilități digitale și antreprenoriale fetelor cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani printr-un program de învățare online al economiei circulare. Proiectul contribuie la obiectivele programului de diversitate de gen, mai precis la măsura 13 din Planul de acțiune pentru educație digitală 2021-2027 – Încurajarea femeilor să participe la STEM.

O prezentare detaliată a proiectului poate fi găsită în  publicația  noastră (PDF).

PROIECT   ROSE

Proiect privind Învățământul  Secundar (ROSE)

Schema de granturi pentru licee, derulat în intervalul 2018-2022, în valoare de 100.000 Euro

Subproiectul ROSE „AD REM”  propune creșterea interesului elevilor în vederea continuării studiilor, pentru dezvoltarea bagajului de cunoștințe teoretice și practice, pentru siguranța examenului de sine în momentul participării la, prin implicarea în diverse activități remediale pedagogice, de sprijin și extracurriculare și se. va derula în perioada 2018 – 2022.
    Obiectiv general al subproiectului urmărește utilizarea și diversificarea strategiilor didactice într-un spațiu atractiv de învățământ prin planuri remediale și activități extrașcolare în căutarea succesului examenului școlar și profesional prin promovarea bacalaureat.     

Implementarea subproiectului ROSE „AD REM” are ca principal scop realizarea următoarelor obiective specifice.

      Elevii organizați pe trei grupe de lucru a câte 18 elevi, au avut un program specific de pregătire suplimentară la Limba și Literatura Română, Matematică, Geografie și Biologie. Elevii selectați în grupe au fost elevii cu situație familială precară,cei cu lacune la disciplina de examen, precum și elevii cu tendința de abandon. Astfel, fiecare grupă a beneficiat săptămânal de 2h – Limba Română, 2h – Matematică, 2h – Biologie/Geografie. Pregătirea a fost realizată de către cadrele didactice titulare ale școlii,care sunt implicate în proiect.Profesorii care realizează pregătirea suplimentară conform Graficului activităților, au întocmit și au predat la timp documentele stabilitate de echipa de proiect, (foaie pontaj, prezența elevilor, raport de evaluare a activității defășurate, planificarea conținuturilor vizate).

   Poze Sinaia

Excursie Sinaia

Poze excursie București

EXCURSIE SINAIA  OCTOMBRIE 2019

      În luna Octombrie 2019, un grup de 36 elevi au participat la excursia organizată la Sinaia.Pe parcursul celor trei zile au vizitat mai multe obiective turistice: Mănăstirea Ortodoxă Sinaia, Castelul Peleș, cota 2000 (cu telecabina), Castelul Cantacuzino.

      Excursia le-a oferit elevilor prilejul de a efectua observaţii asupra obiectelor şi
fenomenelor aşa cum se prezintă ele în stare naturală, asupra operelor de artă din
castele, asupra unor momente legate de trecutul istoric, de viaţa  şi activitatea unor personalităţi de seamă ale ştiinţei şi culturii naţionale. A fost un bun prilej de socializare și întărire a legăturilor colegiale.

 

EXCURSIE BUCUREȘTI – IULIE 2021

În luna Iulie 2021, un grup de 36 elevi au participat la excursia organizată la București. Obiectivele vizitate au fost: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Grădina Botanică “Dimitrie Brândză”.

Excursia le-a oferit elevilor prilejul de a efectua observaţii asupra plantelor din gradină și sere iar la muzeul satului au avut bucuria de a întâlni un „sat” adevărat, cu monumente şi artefacte din sec. al XVII-lea, până la începutul sec. XX; construcţii reprezentative  provenite din importante zone etnografie care au recăpătat o a doua viaţă.

 

    Programul național pilot de tip "Școala după școală" pentru elevii de clasa a VIII-a

Lorem ipsum dolor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetu adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam

Proiect - “TehniCOOL - Îmbunătățirea accesului la activități de învățare în mediul de muncă real pentru elevii învățământului profesional și tehnic din județul Ialomița”, ID 107620

-Participare ca parteneri în cadrul proiectului „TehniCOOL 2 – Îmbunătățirea accesului la activități de învățare în mediul de muncă real pentru elevii învățământului profesional și tehnic din județul Ialomița, ID 131144” cofinanțat din FSE prin POCU 2014-2020.    

– În perioada 22 .11.2021 – 01.07.2022 – Liceul Tehnologic Anghel Saligny Fetești a participat la acest proiect cu elevii clasei a XI-a  F, învățământ profesional, domeniul Mecanic, specializarea: Mecanic auto, având ca tutori profesorii Lovin Maria și David Daniel, având  acordurile de parteneriate încheiate pe durata proiectului cu următorii agenți economici: SC CARFLOAUTO SRL, SC IPSO SRL, SC FRM SERV SRL, SC JUST CARS RO SRL, SC EXPERT FORMARE PROFESIONALĂ SRL, SC 4 CARS SRL .  

Site:      tehnicool2.isjialomita.ro

 Pagină Facebook: TehniCOOL2

  Activitatea de consiliere a elevilor din proiectul Tehnicool2 !

 Exemple de bună practică, elevii Liceul Tehnologic Anghel Saligny Fetești